De smog in New Delhi is tien keer giftiger dan als veilig voor de volksgezondheid wordt beschouwd.
AFP De smog in New Delhi is tien keer giftiger dan als veilig voor de volksgezondheid wordt beschouwd.

New Delhi staat machteloos tegen giftige smog

De Indiase hoofdstad New Delhi zucht onder een dikke laag smog die tien keer giftiger is, dan als veilig voor de volksgezondheid wordt beschouwd. De vele maatregelen die de stad nam om de vervuiling tegen te gaan hebben niets geholpen, bleek vandaag uit metingen.

Naar verwachting van Indiase meteorologen houdt de vervuiling nog zeker twee dagen aan. Daarna draait de wind en wordt regen verwacht die de ergste vervuiling zal verdrijven.

De lucht is volgens een advocaat zo smerig dat hij bij het Hooggerechtshof van zijn land de staat heeft aangeklaagd vanwege de "ondraaglijke en onaanvaardbare vervuiling van de lucht".

De autoriteiten kondigden eind vorige week de noodtoestand af en namen maatregelen. Zo mochten alle vrachtwagens die geen eerste levensbehoeften vervoerden voorlopig de stad niet in. Ook bouwwerkzaamheden werden stilgelegd en het autoverkeer beperkt.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • JAN krommentak

    zij doen niets om de vervuiling in hun land terug te dringen zij vergiftigen de lucht de grond en alle watervoorzieningen zij maken hun land letterlijk kapot

  • Georges Vande Velde

    Filip is er vlug vertrokken !Wat dacht je een Koning in de smog en dat zonder “smogmasker” maar met zijn dagelijkse masker!

Lees meer