AFP

New Yorkse ex-burgemeester Bloomberg tegen alle verwachtingen in geen kandidaat bij presidentsverkiezingen in 2020

De voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, zal geen gooi doen naar het Witte Huis bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2020. Bloomberg, die de negende plaats bezet op de lijst van rijkste mensen in de VS, liet wel weten dat hij zijn geld zal gebruiken om zowel kandidaten als doelstellingen te ondersteunen.

In een verklaring liet hij niet na om een sneer te geven naar huidig Amerikaans president Donald Trump, door te stellen dat hij "gefrustreerd is door de incompetentie in het Oval Office". Bloomberg omschreef voorts de ambtstermijn van Trump als "vier jaren van chaos, ontwrichting en bedrog".

De ex-burgemeester wordt doorgaans gezien als een centrumpoliticus, maar sprak recent zijn steun uit voor de centrumlinkse Democraten. Zo spendeerde hij bij de 'midterms', de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres, in november miljoenen dollar aan Democratische kandidaten. De schatrijke filantroop zei kandidaten te willen ondersteunen "die blijk geven van het leiderschap dat nodig is" op vlak van wapencontrole, onderwijs, gezondheid, stemrecht en het klimaat.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer