REUTERS

Nieuwe aanhouding om schietpartij Utrecht

De Nederlandse politie heeft opnieuw iemand aangehouden wegens de schietpartij gisteren in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Het is een 40-jarige man uit Utrecht.

De Dienst Speciale Interventies hield de 40-jarige man vanmiddag aan bij een woning in Utrecht. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de 40-jarige man verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn rol wordt onderzocht.

Twee mannen van 23 en 27 jaar die eerder werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Er is niet vastgesteld dat ze betrokken zijn bij deze gebeurtenis, meldt het OM. De 37-jarige hoofdverdachte Gökmen Tanis zit nog vast.

De schietpartij kostte drie mensen het leven en er vielen meerdere gewonden.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Fons Casteels

    Als iemand met een fundamentalistische achtergrond drie wildvreemden doodschiet in een tram, dan is dat geen schietincident of eerwraak: dan is dit islamterreur. Het is toch niet omdat de Nederlandse regering het "een incident" noemt om invloed op de verkiezingen van vandaag te vermijden, dat wij die leugen moet volgen?

  • Rosita Santens

    De mensen die dit soort vrijlaten,zouden moeten verantwoordelijk worden gesteld.

Lees meer