5
AP

Nieuwe wending in zaak verdwenen Franse familie: broek van dochter 300 km van huis gevonden

Hebben de Fransen te maken met een vrouwelijke Léopold Storme? Gisteren doken alleszins nieuwe elementen op in de mysterieuze verdwijningszaak van de familie Troadec.

Vader Pascal (49), moeder Brigitte (51), zoon Sébastien (21) en dochter Charlotte (18) zijn sinds 16 februari spoorloos. In hun huis in Orvault, bij Nantes, vond de politie bloedsporen maar geen lichamen. Sébastien werd snel hoofdverdachte: zijn gsm werd als laatste uitgezet en zijn wagen bleek aanvankelijk onvindbaar. Eerder werd hij veroordeeld voor doodsbedreigingen en op sociale media stak hij z'n haat voor zijn vader niet weg.

Maar gisteren vond een jogster een broek en de SIS-kaart van Charlotte in Dirinon, 300 km buiten Nantes. DNA-onderzoek wees al uit dat zij als enige geen bloed verloor in het huis. Het is wel nog te vroeg om te concluderen dat zij haar familie vermoord heeft, aldus het gerecht. De gevonden spullen worden onderzocht.

Daarbij komt nu de vondst van het voertuig van de zoon. Dat is gevonden op een parking in Saint-Nazaire, zo bericht de Franse regionale krant Ouest-France. Voor het hele Franse grondgebied was een opsporingsbericht verspreid. De voertuigen van de ouders van het gezin waren maandag aangetroffen aan de woning van het gezin in Orvault, bij Nantes.

Vanwege de verdwijning is maandagavond een gerechtelijk onderzoek gestart naar vrijwillige doodslag, ontvoering en vrijheidsberoving. De verdwijning werd gesignaleerd op 23 februari.

5
AFP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
5
AFP
5
AFP
5
AFP

Lees meer