2
REUTERS

Nigel Farage bekogeld met milkshake

De Britse eurosceptische politicus Nigel Farage kreeg een milkshake over zijn pak tijdens een campagne in Newcastle. In een video is te zien hoe bodyguards de voorman van de Brexit Party naar zijn wagen leiden terwijl buiten beeld iemand giert van het lachen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik wist niet dat hij hier was”, reageert de dader, Paul Crowther (32) uit Throckley in Newcastle. “Ik dacht: ‘Dit is mijn kans’.” Crowther vindt het gooien van een milkshake - een bananenshake met gezouten karamel van zo’n zes euro - een gerechtvaardigd middel tegen politici als Farage. “Het gal en het racisme dat hij uitbraakt in dit land is veel schadelijker dan een beetje milkshake tegen zijn voorkant.” De man werd later opgepakt door de politie.

Farage zelf zou na de aanval zijn security de mantel hebben uitgeveegd. “Het is een mislukking” en “hoe kon dit gebeuren?”, zou hij hen hebben toegebeten. Na het incident reageerde hij op Twitter: “Helaas zijn sommige ‘remainers’ geradicaliseerd, in de mate dat normaal campagnevoeren onmogelijk is worden. Om een ​​beschaafde democratie te laten werken, heb je de instemming van de verliezers nodig. Politici die het resultaat van het referendum niet accepteren, hebben ons hiertoe geleid.”

2
REUTERS

69 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Adelbert Timmermans

    Als je op straat campagne voert voor verkozen te worden en je moet je laten beschermen door bodyguards, dan is er volgens mij iets mis. Ik hoop dat de Britten dat donderdag ook beseffen. Ik wil de "milkshake man" proficiat wensen. Toch iemand die de ware aard van mensen als Farage naar voor brengt met zijn handeling.

  • Frans Peeters

    Hij zegt wat meer dan de helft Britten denken en zo zie je de de linkse democraten hun verdraagzaamheid

Lees meer