Nolan was 23 maanden toen hij met de E-colibacterie besmet raakte na het eten van een burger uit Lidl. Hij raakte verlamd en kreeg vorig weekend een hartstilstand.
screenshot Le Parisien Nolan was 23 maanden toen hij met de E-colibacterie besmet raakte na het eten van een burger uit Lidl. Hij raakte verlamd en kreeg vorig weekend een hartstilstand.

Nolan eet besmette hamburger van Franse Lidl, 8 jaar later overlijdt hij aan gevolgen

Een Franse jongen van tien die verlamd raakte nadat hij een met de E-colibacterie besmette hamburger uit warenhuisketen Lidl had gegeten, is overleden. 

Nolan Moittie kreeg zaterdag een hartstilstand en overleed in het ziekenhuis. Nolan was één van de vijftien kinderen die in 2011 ziek werden nadat ze besmette burgers hadden gegeten. Na dit incident werd het product bij Lidl uit de rekken gehaald. De manager van de fabrikant, Guy Lamorlette, vloog voor drie jaar achter de tralies wegens gebrekkige kwaliteitscontrole.

Nolan, die toen slechts 23 maanden oud was, kreeg na de besmetting neurologische restverschijnselen waardoor zijn zenuwstelsel werd aangetast. Hij raakte voor 80% verlamd. Hij kreeg een hartaanval en belandde in een coma. De andere kinderen liepen nierschade op. 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Desmet

    denk niet dat de ene supermarkt beter is de andere, vaak leveren ze aan verschillenden he

  • Dirk Van braekel

    De familie heeft na al deze jaren nog geen cent schadevergoeding ontvangen. Noch de Duitse keten, noch de fabrikant hebben iets betaald daar zij in beroep blijven gaan. De familie heeft een zoon verloren maar jaren lang specifiek zware hospitalisatie revalidatie en advocaten kosten moeten betalen. Schandalig.

Lees meer