7
EPA

Noodweer houdt lelijk huis in zuiden van Frankrijk, zeker duizend mensen geëvacueerd

Onweer met zware regenval en harde wind heeft schade veroorzaakt in grote delen van het zuiden van Frankrijk. Volgens lokale autoriteiten moesten zeker duizend mensen in de regio van Montpellier in veiligheid worden gebracht, waarvan 38 met helikopters. Ook raakten verschillende spoorlijnen, waaronder de hogesnelheidslijn tussen Frankrijk en Spanje, beschadigd.

Onder de mensen die werden geëvacueerd waren zeker vijfhonderd campinggasten. Het noodweer zorgde de afgelopen uren in het zuiden van Frankrijk voor heel wat schade en verkeersproblemen. Vooral in de buurt van de Middellandse Zee werden talloze straten afgesloten.

Door overstromingen zijn de sporen op de hogesnelheidslijn tussen het zuiden van Frankrijk en Barcelona beschadigd geraakt en is er geen treinverkeer mogelijk. Ook tussen de Franse steden Montpellier en Toulouse rijden er nog minstens tot 4 november geen treinen, meldt de Franse spoorwegmaatschappij SNCF.

Volgens de maatschappij werden delen van het spoor tussen Agde en Béziers als gevolg van hevige regenbuien weggespoeld. Er wordt naar alternatieven gezocht voor het treinverkeer. Reizigers kunnen gedurende zestig dagen hun geld terugvorderen zonder bijkomende kosten.

Er zijn geen berichten over gewonden.

7
EPA
7
EPA
7
AFP
7
AFP
7
AFP
7
AFP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Moniek Spaens

    We passeerden gisteren in de steek ,veel hevige regen ,wordt hier in Vlaanderen op de nieuwsberichten schromelijk overroepen,plaatselijk overlast zoals elk jaar.

  • louis van hoeylandt

    20 km van montpellier richting grau du roi wel veel regen ..maar geen overlast zoals op de foto's ,is ieder jaar het zelfde

Lees meer