Illustratiebeeld
Getty Images/iStockphoto Illustratiebeeld

Noord-Franse politie waarschuwt voor nieuwe truc van inbrekers in grensregio. Hier moet je op letten

De Franse politie waarschuwt burgers voor een sluwe kunstgreep van inbrekers om potentiële doelwitten te markeren en te zien of u al dan niet langdurig afwezig bent. Er zijn al een aantal gevallen gesignaleerd dicht bij de Belgische grens.

Volgens de gendarmerie markeren dieven woningen tegenwoordig door een takje of twijgje aan de klink van de voordeur te steken. Of nog: door een blaadje van een boom of een grasspriet tussen de deur te klemmen.

“Het is een nieuwe vorm van markering die zich recent al enkele keren in Noord-Frankrijk heeft voorgedaan”, waarschuwt de politie op Facebook. De afgelopen dagen waren er gevallen in de buurt van Templeuve vlak bij de Belgische grens. De politie vraagt om vooral niets aan te raken en meteen alarm te slaan.

Ook in ons land maken dievenbendes gebruik van bepaalde trucjes om woningen te markeren. Zo brengen ze met krijt bepaalde symbolen aan op de gevel. 

16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • joachim albert

    Nieuwe truc? Eeuwenoude truc, vooral Roma's. Gewoon zelf tekens op uw gevel markeren, bv "niets interessants", "al bestolen" of "eigenaar gewapend"; dan gaan ze naar een ander huis, opgelost!

  • vangeel guido

    Politie vergeet snel.

Lees meer