3 Kim Dong-chul (Archiefbeeld).
AP Kim Dong-chul (Archiefbeeld).

"Noord-Korea laat vandaag nog drie Amerikaanse gevangenen vrij"

De vrijlating van drie Amerikaanse staatsburgers die vastzitten in Noord-Korea is "op komst". Dat meldt CNN op basis van een bron die betrokken is bij de onderhandelingen. Ook president Trump hintte op een mogelijke vrijlating. De drie zouden intussen van een werkkamp zijn overgebracht naar een hotel nabij de hoofdstad Pyongyang.

De Noord-Koreanen zouden twee maanden geleden besloten hebben de Amerikanen vrij te laten. De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken zou de vrijlating hebben voorgesteld tijdens zijn bezoek aan Zweden in maart.

Amerikaanse regeringsfunctionarissen hebben er eerder bij Noord-Korea op aangedrongen de drie vrij te laten als teken van goede wil, voorafgaand aan de ontmoeting tussen de Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump. Die staat voor later deze maand of begin juni gepland.

De Amerikanen waar het om gaat zijn zakenman en zendeling Kim Dong-chul en Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universiteit in Pyongyang werkten. 

3
AP

De vroegere burgemeester van New York Rudy Giuliani, die is toegetreden tot het juridische team van Trump, zei in een gesprek met Fox News dat de drie vandaag vrijkomen.

3 Kim Jong-un tijdens de Koreaanse top vorige week.
Photo News Kim Jong-un tijdens de Koreaanse top vorige week.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robbe Devoogdt

    Nogal "amerikanen" deze drie En dat flikken bij Trump DE racist van de eeuw....

  • Filip Van Holsbeeck

    Die kerel heeft Trump goed bij zijn bollewinkel gehad.

Lees meer