AP

Deal met Trump? Kim Jong-un gaat gewoon door met nucleair programma

Is de historische ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un een maat voor niks geweest? Het lijkt er sterk op, want de Noord-Koreaanse leider bouwt zijn kernreactor gewoon verder uit. Nochtans ondertekenden Trump en Kim na hun ontmoeting een intentieverklaring om te denucleariseren.

Uit satellietbeelden blijkt dat Noord-Korea de kerncentrale in Yongbyon in sneltempo verder uitbouwt. Sinds de ontmoeting met Trump zijn er op de site minstens twee gebouwen bij gezet en ook het koelsysteem voor de plutoniumproductiereactor is aangepast. Daarnaast is een nieuw kantoorgebouw voor ingenieurs ook klaar.

Vorige maand heeft Noord-Korea wel de site van Punggye-ri vernietigd, een site waar tot nog toe zes kernproeven werden uitgevoerd. Dat was bedoeld als een gebaar van goede wil. Sinds de top in Singapore heeft Pyongyang niets meer gezegd over de denuclearisatie. Wel is de propaganda-oorlog tegen de VS in een lagere versnelling geschakeld. Zo wordt de VS niet langer als "de imperialistische vijand" omschreven. 

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • DIRK VAN BRUSSEL

    Hangt er natuurlijk vanaf hoe slim men moet zijn om dit te begriijpen. Blijkbaar een logica zoals een ander. Ik persoonlijk zie niet in hoe hij het slimmer heeft aangepakt. Hij heeft wel een heleboel tweets de wereld ingestuurd om ons te overtuigen hoe goed hij wel is, en dat diegenen die er aan twijfelden groot ongelijk hadden.

  • John Ulmer

    Trump heeft het veel slimmer gespeeld dan iedereen blijkbaar denkt. Maar om dat te begrijpen moet je effe nadenken natuurlijk....

Lees meer