Kim Jong-un voor zijn vertrek richting Rusland.
REUTERS Kim Jong-un voor zijn vertrek richting Rusland.

Kim Jong-un per trein op weg naar Rusland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is met de trein richting Siberië vertrokken, waar hij een topontmoeting zal hebben met de Russische president Vladimir Poetin. Dat meldt het Noord-Koreaanse staatsagentschap KCNA.

Kim Jong-un verliet Pyongyang "woensdag bij zonsopgang aan boord van een privétrein op weg naar Rusland", aldus KCNA. Voor Kim is het zijn eerste onderhoud met een buitenlandse staatsleider sinds zijn tweede top met de Amerikaanse president Donald Trump in februari in het Vietnamese Hanoi. Dat onderhoud draaide uit op een fiasco.

Zowel het Kremlin als KCNA hadden eerder al aangekondigd dat Poetin en Kim elkaar in de tweede helft van april zouden treffen in Rusland. Hoewel Noord-Korea en Rusland er een vriendschappelijke relatie op nahouden, wordt het pas het eerste officiële bezoek van Kim aan Rusland. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Edmond Dantès

    Beste bewijs dat Trump maar een lichtgewicht is op het internationale diplomatieke toneel. Poetin knipt eens met zijn vingers en Kimmetje springt vlug op de trein.

  • Rudolf Jacobs

    mooi een president naar men hart,nu hoor je de jeugd niet,geen hoera voor een president die aan het milieu meewerkt zo zijn ze begaan met het millieu,dat zie ik de bende in brussel en omgeving nog niet doen

Lees meer