3 De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-wha en haar Amerikaanse ambtsgenoot Mike Pompeo.
EPA De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Kang Kyung-wha en haar Amerikaanse ambtsgenoot Mike Pompeo.

Pompeo in Seoel: "VS houden vast aan denuclearisatie Noord-Korea"

De Amerikaanse Buitenlandminister Mike Pompeo heeft vandaag in Seoel bevestigd dat de Amerikaanse regering verder blijft vasthouden aan de denuclearisatie van Noord-Korea. En onder denuclearisatie verstaan de Verenigde Staten de volledige nucleaire ontwapening.

Na gesprekken met zijn collega's uit Zuid-Korea en Japan zei Pompeo ook dat de sancties tegen Noord-Korea niet worden versoepeld voor dat doel bereikt is. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft volgens Pompeo duidelijk begrepen dat een "snel" proces van nucleaire ontwapening nodig is.

3 Mike Pompeo met de Japanse Buitenlandminister Taro Kono.
AFP Mike Pompeo met de Japanse Buitenlandminister Taro Kono.
3 Mike Pompeo in Seoul.
AFP Mike Pompeo in Seoul.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Baeyens

    'De top is een flop' zeggen zij die Trump niet moeten hebben. Gefrustreerd als ze zijn omdat net deze de president de wereld veiliger heeft gemaakt. Het is niet niets opkomende dictaturen trachten te denucleariseren ; establishment presidenten hadden er tot nu toe niet het lef voor.

Lees meer