De Zuid-Koreaanse delegatie in gesprek met de Noord-Koreanen.
EPA De Zuid-Koreaanse delegatie in gesprek met de Noord-Koreanen.

Pyongyang: "Bevredigend akkoord bereikt over afname spanningen"

De gesprekken tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en een zuid-Koreaanse delegatie hebben een "bevredigend" akkoord opgeleverd. Dat melden de Noord-Koreaanse staatsmedia vandaag. Over de concrete inhoud van het akkoord werd echter niets bekendgemaakt.

Kim ontving gisterenavond in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang een tienkoppige delegatie uit Zuid-Korea. Onder meer de nationale veiligheidsadviseur Chung Eui Yong en het hoofd van de inlichtingendienst Suh Hoonin waren daar als vertegenwoordig van Zuid-Korea aanwezig.

Openhartig gesprek

Het Noord-Koreaanse staatsnieuwsagentschap KCNA meldt dat er een "openhartig gesprek" heeft plaatsgevonden. Er werd overlegd over een mogelijk topbijeenkomst, over het voortzetten van de onderlinge dialoog en over manieren "om de ernstige militaire spanning op het Koreaanse schiereiland te verminderen", aldus KCNA.

Het was de eerste keer dat Kim Jong-un met hooggeplaatste Zuid-Koreaanse afgevaardigden sprak, sinds hij in 2011 aan de macht kwam.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer