2 Donald Trump en Kim Jong-un tijdens de eerste top in juni vorig jaar.
AFP Donald Trump en Kim Jong-un tijdens de eerste top in juni vorig jaar.

Trump ontvangt “erg vriendelijke” verjaardagswensen van Kim Jong-un

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij “een erg vriendelijke brief” met verjaardagswensen heeft ontvangen van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. De president gaf verder geen details over de correspondentie. Hij sprak erover toen een journalist hem tijdens een vragenuurtje in het Witte Huis vroeg naar Noord-Korea.

Trump vierde zijn 73ste verjaardag op 14 juni. Het is niet duidelijk wanneer hij de brief van Kim kreeg. 

Zondag had het Noord-Koreaanse nieuwsagentschap KCNA nog bericht over een persoonlijke brief van Trump aan Kim. Wat daar precies in stond, is niet bekend, maar Kim vond de inhoud naar verluidt "uitstekend".

Trump is van plan om zaterdag naar het Zuid-Koreaanse Seoel te reizen voor gesprekken over het nucleaire programma van Noord-Korea. Maar eerst woont hij de G20-top in Japan bij. 

Onderhandelingen in het slop

De onderhandelingen over de kernwapens van Noord-Korea zitten in het slop sinds de top tussen Kim en Trump in februari zonder resultaat bleef. De VS willen dat Pyongyang zijn nucleaire wapens opgeeft, terwijl Noord-Korea af wil van internationale sancties.

2 Kim Jong-un leest een brief van de Amerikaanse president Donald Trump.
EPA Kim Jong-un leest een brief van de Amerikaanse president Donald Trump.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van Laethem

    We mogen het draaien en keren maar sinds de ontmoetingen met Trump en Kim zijn de raket vluchten sterk verminderd tot gestopt. De democraten hebben er al die jaren naar gekeken en niets gedaan.

  • annie dupont

    trump en zijn liefdes verklaringen ..... erdogan, poetin, duterte, kim; ... t zegt veel over trump zelf

Lees meer