Twitter drijft de spot met nieuw kapsel Kim Jong-un

Stop de persen: de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een nieuw kapsel én nieuwe wenkbrauwen. News.com.au zette de nieuwe coupe in de spotlights. Volgens de Australische nieuwssite is de leider nu plechtig lid van de exclusieve club van beroemdheden die de media halen omdat hun coiffure anders ligt. Op Twitter verschijnen alvast de eerste geslaagde persiflages.

Jong-un onthulde de snit deze week op een politieke bijeenkomst in Pyongyang, schrijft de website. Die merkt op dat het kapsel ietwat lijkt op dat van Will Smith uit de tv-komedie 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Feit is dat Jong-uns haartooi anders is. Net als zijn wenkbrauwen, die duidelijk ingekort zijn.

photonews, twitter

Toch opletten met de haarsnit van de leider in het belachelijke te trekken: het zorgde vorig jaar voor hommeles in een Londens kapsalon. Dat had een foto van Jong-un aan de muur gehangen met de boodschap: "Bad hair day? Mannen krijgen 15 procent korting op een knipbeurt deze maand." Medewerkers van de Noord-Koreaanse ambassade in het Verenigd Koninkrijk vroegen toen de kapper om de poster te verwijderen, waarna de politie moest tussenkomen.

Of de Noord-Koreaanse mannen nu een afspraak bij de kapper moeten regelen, is niet bekend. Vorig jaar werd in de dictactuur immers een nieuwe wet ingevoerd, namelijk dat alle mannen zich hetzelfde kapsel als dat van hun leider moeten aanmeten. Niet iedereen kon zich vinden in die maatregel. Begrijpelijk...

Lees meer