BELGA

Noorse gijzelaar overleeft bloedbad op Algerijns gasveld

Een Noorse man die werd gegijzeld op het gasveld in het zuidoosten van Algerije, is in veiligheid gebracht. De man werd in een plaatselijk ziekenhuis opgenomen, zo liet het energieconcern Statoil aan televisiezender tv2 weten.

Een woordvoerder van de onderneming wenste niet in detail te treden over de gezondheidstoestand van de man. Volgens dezelfde bron is het lot van acht andere Noorse gijzelaars voorlopig onduidelijk.

Statoil had eerder met een speciale vlucht vier andere vrijgelaten gijzelaars en veertig medewerkers uit Algerije naar Londen overgevlogen.

De operatie van de Algerijnse strijdkrachten om de gijzelaars te bevrijden, is uitgedraaid op een bloedbad. Volgens eerdere berichten kwamen 30 gijzelaars om, en minstens 11 gijzelnemers. De Algerijnse legertroepen hebben bij hun bevrijdingsoperatie slechts een deel van de site onder controle gekregen. Volgens het Algerijnse persbureau APS konden de wooneenheden bevrijd worden, maar is de productie-site nog altijd in handen van de gijzelnemers. Het leger heeft die zone wel omsingeld.

Lees meer