6 Nora Quiorin met haar moeder
AFP Nora Quiorin met haar moeder

Nora’s ouders vragen zich af of kidnapper haar naakte lichaam in jungle dumpte: Frans gerecht opent onderzoek naar ontvoering

Nora Quoirin (15) verdween in de nacht van 3 op 4 augustus in een resort in Maleisië, 70 km ten zuiden van hoofdstad Kuala Lumpur. Het raam van haar kamer stond open. Gisteren werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de jungle nabij een waterval. De fatale afloop roept vele vragen op. De ouders van Nora vragen zich in ieder geval af of het naakte lichaam van hun dochter later op die plek is gedumpt door een kidnapper. Een eerdere zoektocht door de politie in hetzelfde gebied had immers niets opgeleverd. Vandaag raakte ook bekend dat het Franse gerecht een onderzoek naar ontvoering en onvrijwillige opsluiting heeft geopend. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Gisteren hadden ouders Meabh en Sebastien de vreselijke taak om het lichaam van hun meisje te identificeren. Het stoffelijk overschot werd tien dagen na haar verdwijning gevonden in de buurt van een waterval in een heuvelachtig gebied met een ravijn - op zo’n anderhalve kilometer van het resort waar de familie verbleef. Ze zou geen kleren gedragen hebben. Nochtans zou ze op het moment van haar verdwijning wel ondergoed hebben aangehad.

De ouders brachten een emotioneel eerbetoon aan de tiener die “de wereld echt had geraakt”. “Nora heeft mensen samengebracht. Haar dood is ondraaglijk. We zullen altijd van haar houden. Onze harten zijn gebroken.”

Maar nu stellen Meabh en Sebastien zich vragen. Veel vragen. Nora was een kwetsbaar meisje met een leerstoornis, maar ze zou er nooit alleen op uit trekken. De these van een ontvoering klinkt dan ook logisch voor hen.

Waarom vond de politie haar lichaam aanvankelijk niet? En zou dit kunnen komen doordat haar lichaam op een later tijdstip door een ontvoerder naar daar is gebracht? Is haar lichaam door een kidnapper in de jungle gedumpt?

Op de Franse televisie getuigde Nora’s opa, Sylvain Quoirin dat de familie is “ingestort door het verlies van haar parel”.

6 Nora Quoirin.
AP Nora Quoirin.

Hij vertelde dat zijn zoon Sebastien Nora had geïdentificeerd. De vader zag meteen dat het om zijn dochter ging. “Het is verschrikkelijk, het is een catastrofe. Beide ouders zijn ingestort. Iedereen is ingestort. We hebben een onschuldige parel verloren. Dit wens je niemand toe.”

Eerstdaags worden de resultaten van de autopsie verwacht. En dan zal duidelijk worden of er kwaad opzet in het spel is.

Het parket van Parijs heeft al op 9 augustus en dus vier dagen voor haar lichaam werd gevonden een onderzoek naar ontvoering en onvrijwillige opsluiting geopend, zo raakte nu bekend. De familie van Nora had op 12 augustus in Frankrijk klacht neergelegd tegen onbekenden. Twee Franse speurders zijn naar Maleisië vertrokken.

6
EPA
6
AFP
6
REUTERS
6
AFP

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eduard Janssens

    Mijn mening :een zaak met ferm geurtje aan !!! ik hoop dat ik mis ben !!

  • Dagmar D'Hollander

    Water waterval, vermoed dat er sporen gewist worden in het slechtste geval.

Lees meer