Het normale leven in Wuhan herneemt geleidelijk.
AFP Het normale leven in Wuhan herneemt geleidelijk.

Normale leven in Wuhan herneemt geleidelijk

De inwoners van de Chinese stad Wuhan, waar in december het nieuwe coronavirus voor het eerst en in alle hevigheid uitbrak, hernemen stilaan hun normale leven. Ze mogen opnieuw aan het werk. Ook het openbaar vervoer is weer toegankelijk, na twee maanden verboden terrein te zijn geweest.

De versoepeling van de maatregelen komt er op een moment dat het Chinese ministerie van Gezondheid al vijf dagen op rij geen nieuwe besmettingen meer vaststelde in deze metropool van 11 miljoen inwoners. In de rest van China werden er wel een veertigtal nieuwe besmettingen geregistreerd, daarbij ging het steeds om mensen die het land zijn binnengekomen.

Medisch attest

Het openbaar vervoer rijdt opnieuw in Wuhan, maar inwoners moeten wel hun identiteitskaart tonen om dat te mogen gebruiken. Als ze over een werkvergunning beschikken en geen koorts vertonen, mogen ze ook opnieuw naar de werkvloer gaan. Ze mogen Wuhan nu zelfs verlaten, naar andere plaatsen in de provincie Hubei, maar dan wel enkel als ze met een medisch attest kunnen bewijzen dat ze niet besmet zijn met het nieuwe coronavirus. Maar heel wat inwoners zijn nog erg voorzichtig als ze zich op straat begeven.

De Chinese overheid plaatste Wuhan op 23 januari in lockdown. Al snel werd de maatregel ook in meerdere andere steden in de provincie ingevoerd. De bevolking moest verplicht thuis blijven.

Lees ook:

“Nog acht weken”, zegt De Block. Maar wanneer komt de piek? (+)

‘Helden van hier: corona’ volgt experts en hulpverleners sinds uitbraak: “We waren erbij toen België wakker schoot... én alle volgende dagen” (+)

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Steven De Baerdemaeker

    Als zij dit kunnen, wij ook! Blijf in uw kot, des te sneller kunnen we er weer uit!

  • Mark Peeters

    Dus hadden ze enkel lockdown gedaan op vliegtuigen waren er amper besmettingen in heel de wereld

Lees meer