Mauritius.
Thinkstock Mauritius.

Nu ook coronavirus vastgesteld op verafgelegen vakantieparadijzen

Het nieuwe coronavirus heeft nu ook de verafgelegen vakantieparadijzen bereikt. Zo werd op de eilandenstaat Fiji een eerste geval ontdekt van de longziekte en zijn op het eiland Mauritius drie mensen besmet.

In Mauritius gaat het volgens de regering om drie personen van 21, 25 en 59 jaar die uit het buitenland waren teruggekeerd. Twee van hen waren voorheen aan de slag op een cruiseschip, een derde keerde terug uit Groot-Brittannië.

De eilandstaat in de Indische Oceaan heeft, zoals heel wat andere Afrikaanse landen, strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan. Op het Afrikaanse continent zijn momenteel zo’n 600 gevallen van besmetting bekend, verspreid over minstens 34 landen.

Nog geen lokale besmetting

De patiënt op Fiji raakte eveneens in het buitenland besmet, verklaarde premier Frank Bainimarama donderdag. Een lokale besmetting werd nog niet vastgesteld. De eilandengroep ten oosten van Australië legde inmiddels beperkende maatregelen op aan reizigers die het land binnen willen. Zij moeten na aankomst verplicht veertien dagen thuis in quarantaine.

Ook de regering van de tot Frankrijk behorende archipel Nieuw-Caledonië bevestigde dat er voor het eerst een besmetting met het coronavirus is vastgesteld. Volgens media gaat het om een paar uit Sydney dat op huwelijksreis was. Nieuw-Caledonië heeft alle internationale vluchten vanaf volgende week opgeschort.

Tot hiertoe waren er, met uitzondering van Frans-Polynesië, nog geen besmettingen met het coronavirus gesignaleerd op de eilanden in de Stille Oceaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer