6 Winkelen in de Kalverstraat in Amsterdam. Het kon nog, maar het was veel minder druk de voorbije maanden dan anders.
ANP Winkelen in de Kalverstraat in Amsterdam. Het kon nog, maar het was veel minder druk de voorbije maanden dan anders.

Exclusief voor abonnees

Nu Zweden van zijn voetstuk valt: “Intelligente lockdown in Nederland wérkt”

Herinnert u zich nog de luide roep in ons land, half maart, om strengere maatregelen bij onze laksere noorderburen? Drie maanden later krijgt Nederland voor zijn eigenzinnige aanpak van de coronacrisis goede punten op de nieuwssite van Bloomberg. Een “intelligente lockdown” noemde premier Mark Rutte het. Alvast intelligenter, zo lijkt het vandaag, dan het nóg lossere Zweden, het Scandinavische land waar velen aanvankelijk jaloers naar keken, maar dat inmiddels wat van zijn voetstuk viel.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michel Philippe

    Men spreekt hier over intelligentie als het gaat over de genomen maatregelen tegen corona. Als ge de moeite deed van het nieuws te volgen over China en vooral Italië moest ge geen groot genie zijn om te weten wat ons te wachten stond. Ik heb 4 dagen voor de lockdown mijn deelname aan het verjaardagfeestje van een mijner kleinkinderen opgezegd. Het feest werd trouwens volledig afgelast. Er was natuurlijk een hoop mensen die nog vlug, vlug virusje doorgeven moesten spelen. Gebrek aan verstand.

  • Rita Hurkens

    Ja in Landgraaf barst het , en niet alleen daar, van de Belgen en Duitsers en niemand liep op 1,5m afstand . Wie zou je nu moeten aankijken voor dit gegeven ? De Nederlanders due er liepen die hun eigen ondernemers steunen , maar zowat onder de voet gelopen werden door de Belgen en Duitsers ? Ik als Ned. lees hier in de reacties heel veel onvrede van Belgen over eigen land , maar denk eens na als je in je buurland je boodschappen gaat doen, terwijl inwoners ook niet op een invasie wachten.

Lees meer