3 Ivo Daalder is de voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur in de NAVO onder president Obama.
Katja Poelwijk Ivo Daalder is de voorzitter van de Chicago Council on Global Affairs. Daarvoor diende hij als ambassadeur in de NAVO onder president Obama.

Exclusief voor abonnees

Obama's Navo-adviseur Ivo Daalder: “Het vertrouwen tussen Amerika en zijn bondgenoten is weg”

Amerika wil de leider van de wereld niet meer zijn, en de kans dat dat verkeerd afloopt wordt elke dag groter, zegt Obama’s Navo-adviseur Ivo Daalder. Hij schreef er een boek over.

Donald Trump heeft in de eerste twee jaar van zijn presidentschap een revolutie ontketend in het Amerikaanse buitenlandbeleid. Hij trok zich uit verdragen terug, hing al flirtend met autoritaire leiders de mensenrechten aan de wilgen, en zegde Amerika’s bondgenoten de wacht aan. Ivo Daalder (59), die Obama’s ambassadeur bij de Navo was, vindt het een ‘zeer deprimerend’ schouwspel, al erkent hij dat Trump soms wel de juiste instincten heeft.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guido vermeyen

    Maar die F35 vliegers zijn toch lekker verkocht !Kassa !

Lees meer