UNKNOWN

Oekraïense regering verwerpt gasakkoord van president

De Oekraïense premier Joelia Timosjenko verwerpt verschillende voorwaarden die opgenomen zijn in het gasakkoord tussen de Oekraïense president Viktor Joesjtsjenko en de Russische president Vladimir Poetin. Dat heeft ze verklaard in een open brief aan haar president.

Voorwaarden
"De regering kan bepaalde voorwaarden in het akkoord van 12 februari niet aanvaarden. Onder andere de prijs van 315,6 dollar voor 1.000 m3 in het eerste trimester en de onmogelijkheid voor de Oekraïense openbare maatschappij Naftogaz om het gas te verdelen", zo schrijft Timosjenko. "Het in werking treden van deze voorwaarden zal de corruptie en de misbruiken niet verhelpen, betekent het failliet voor Naftogaz en de voorwaarden zijn in egenspraak met de nationale belangen van Oekraïne", luidt het nog.

Levering
Gisteren herstelde de Russische gasgigant Gazprom de levering van aardgas aan Oekraïne volledig. Gazprom had de voorbije dagen de levering van gas aan Oekraïne beperkt door een dispuut over schulden die Oekraïne nog had. (afp/sam)

Lees meer