Stanislaw Zaryn, woordvoerder van de Poolse veiligheidsdienst.
Twitter Stanislaw Zaryn, woordvoerder van de Poolse veiligheidsdienst.

Oekraïner in Polen opgepakt voor plannen van aanslag op winkelcentrum

In Polen is een Oekraïner opgepakt die ervan verdacht wordt een aanslag voor te bereiden op een winkelcentrum in Pulawy, in het oosten van Polen. Dat meldt de woordvoerder van de ABW, de Poolse binnenlandse veiligheidsdienst.

De man, die geïdentificeerd wordt als Maksym S., zou zich onlangs tot de islam bekeerd hebben. Hij werd op 4 december al ingerekend door de Poolse politie. S. plande een aanslag met een autobom, explosieven of vuurwapens, aldus woordvoerder Stanislaw Zaryn van de ABW. Een rechtbank stemde al in met een voorarrest van drie maanden.

De laatste weken raakte de verdachte erg geradicaliseerd en had hij nauw contact met individuen die een radicale benadering van de islam voorstaan, Tadzjieken en Tsjetsjenen. Hij verbleef al twee maanden in Polen.
De man riskeert tot drie jaar cel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer