Het park Boxhagener Platz in Berlin. Inzet: de onbekende man met het kind.
Screenshot YouTube - Google Earth Het park Boxhagener Platz in Berlin. Inzet: de onbekende man met het kind.

Onbekende man wandelt weg met peutertje uit speeltuin terwijl mama even niet oplet

Een alerte vrouw in Berlijn heeft samen met passanten de ontvoering verijdeld van een tweejarig meisje. De vrouw zag zondag hoe een onbekende man de peuter benaderde op een speeltuin aan de Boxhagener Platz, in het oosten van de Duitse hoofdstad. De moeder van het kind was in een gesprek met een andere vrouw verwikkeld en lette even niet op.

De onbekende man zette het kindje op zijn schouders en wandelde weg. De vrouw meende dat iets niet pluis was en begon hem te volgen. De alerte getuige, wiens naam voorlopig niet bekend is, kon de kinderlokker niet inhalen. Kioskmedewerker Usama zag de man voorbijlopen, maar vond de situatie eerst niet verdacht. De vrouw sprak Usama aan en vroeg of hij de man kon tegenhouden. “Ze was zichtbaar erg aangedaan door de situatie”, verklaarde Usama aan RTL.

Hij zette samen met z’n maat Zoran de achtervolging in. De ontvoerder gaf toe dat het meisje niet zijn dochter was. “Ik hou van kinderen”, hoor je hem zeggen in de gefilmde confrontatie terwijl hij naar het park terugloopt. “Is je mama in het park?”, vraagt de man nog aan het kind.  De onbekende man zette haar na enige tijd op de grond. Zoran begeleidde het kind naar de speeltuin waar de moeder in paniek naar haar dochtertje zocht. Ze kon het kindje terug in de amen sluiten. 

Het lijkt erop dat Usama bij de man bleef totdat de politie ter plekke kwam. De agenten namen de verdachte mee voor ondervraging. Hij mocht na verhoor beschikken. De politie meent dat hij geestesziek is. De speurders achten het onwaarschijnlijk dat hij het peutertje kwaad wilde doen.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • John Nauwelaerts

    Iedereen is geestesziek tegenwoordig. Er zijn geen misdadigers meer.

  • Rudi Pieters

    Grenst toch aan het ongelovige dit wie weet had zonder ingrijpen van die moedige mensen het kind zijn moeder nog gezien

Lees meer