Carrie Symonds is sinds vorig jaar de partner van Boris Johnson.
PhotoNews/EPA Carrie Symonds is sinds vorig jaar de partner van Boris Johnson.

Ongeruste buren Boris Johnson bellen politie om knallende ruzie met vriendin: “Blijf van me af, ga weg!”

De buren van Boris Johnson, een van de twee kandidaten voor het premierschap van Groot-Brittannië en veruit de favoriet, hebben gisterenochtend vroeg de politie gebeld vanwege luid geschreeuw en het geluid van brekend servies vanuit het appartement in het zuiden van Londen dat Johnson deelt met zijn vriendin Carrie Symonds. De twee hadden schijnbaar een hevige ruzie.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een van de buren van het stel vertelt tegen de Britse krant The Guardian dat ze een vrouw hard hoorden schreeuwen, gevolgd door knallen en gebons. Op een gegeven moment konden ze Symonds tegen Johnson horen roepen “ga van me af’’ en “ga mijn flat uit’’.

Uit ongerustheid belden de buren aan, maar er kwam geen antwoord. “Ik hoopte dat iemand in elk geval zou zeggen ‘we zijn oké’. Ik heb drie keer geklopt maar er kwam niemand’’, zegt een van hen.

Vervolgens besloten ze het alarmnummer 999 te bellen. Daarop arriveerden twee politie-auto’s en een -busje, maar de agenten vertrokken weer nadat het tweetal hen had verzekerd dat er niks aan de hand was.

Geluidsopnamen

De buren hebben ook geluidsopnamen gemaakt van het dispuut. Die zijn door The Guardian beluisterd. Volgens de krant is te horen dat Johnson weigert de flat te verlaten en Symonds toevoegt “van mijn fucking laptop af te blijven’’. Daarna is een luid geluid te horen van iets dat breekt.

Symonds zegt ook tegen Johnson dat hij de zetel heeft geruïneerd met rode wijn. “Niets maakt jou iets uit omdat je verwend bent’’, roept ze. “Je geeft niets om geld of om wat dan ook.’’ Vervolgens klinkt er een geluid dat lijkt op brekende borden, veel geschreeuw over en weer, waarna het stil werd, zegt een van de buren. 

Downing Street

Johnson verliet vorig jaar zijn echtgenote Marina Wheeler en begon een relatie met Symonds, die hoofd perszaken was van de Conservatieve Partij. Ze maakt ook deel uit van het campagneteam voor zijn verkiezing als partijleider. Als Johnson wordt verkozen en daarmee ook premier wordt, is de verwachting dat Symonds met hem mee intrekt in de ambtswoning op Downing Street nummer 10.

De race om het partijleiderschap en de post van premier werd deze week teruggebracht tot twee kandidaten: Johnson zelf en zijn opvolger op Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt. De meer dan 100.000 leden van de Conservatieve partij krijgen nu een kleine maand de tijd om hun stem uit te brengen. Rond 21 juli moet duidelijk zijn wie de opvolger wordt van premier May. 

Of de gebeurtenissen van gisteren Johnson zullen schaden, blijft een open vraag. Veel Britse kranten en zeker de tabloids openen vanochtend groot met het nieuws. Johnsons medestander en staatssecretaris voor Veiligheid Ben Wallace noemde het verhaal gisteren alvast “non-nieuws”. “Linkse buren geven opnames aan The Guardian. Het lage niveau van de kranten zou een beter verhaal zijn.” Na protest wiste Wallace zijn tweet echter weer.

Vandaag wordt Johnson door partijleden aan de tand gevoeld tijdens een zogenaamde ‘husting’, waarbij de kandidaat-premier vragen uit het publiek moet beantwoorden. Ook Hunt neemt aan het event deel.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Hacour

    Opgezet spel !

  • Rachid Aferket

    Die buren zijn gewoon ingehuurd door de media kan niet anders . Dan hadden ze ook harder moeten roepen en kloppen op die deur en plaats van stiekem opnemen

Lees meer