5 Reddingsdiensten aan het werk in Casargo, Lecco, Italië.
EPA Reddingsdiensten aan het werk in Casargo, Lecco, Italië.

Onstuimig weer teistert vakantiegangers, onder meer in Italië: “Campingstoelen vlogen in het rond”

Wat gisteren al werd voorspeld, werd vannacht werkelijkheid. Noodweer trok over de Alpen, Noord-Italië, Kroatië en het zuidoosten van Frankrijk. Op veel plekken was er wateroverlast. Vakantiegangers melden vanaf een camping aan het Gardameer dat de campingstoelen door de lucht vlogen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op beelden die Nederlandse vakantiegangers vanuit de omgeving van het Gardameer met het AD deelden, is te zien hoe tenten aan de laatste haringen in de grond hangen. Door de harde wind waaien campingstoelen weg en vliegen er takken door de lucht. Het is nog niet bekend of er gewonden vielen. Wel viel op veel plekken de stroom uit doordat stroomkabels beschadigd raakten. 

“Langzaam kwam het onweer over het meer naar ons toe,  als een soort muur”, vertelt de Nederlandse Miranda vanuit het zuidelijke deel van het Gardameer, net boven Peschiera. “Het slechte weer kwam vanaf Moniga del Garda. Ineens was daar flinke wind met een korte plensbui. Het duurde gelukkig niet zo lang, ik denk ongeveer 15 tot 20 minuten. Alles ging flink tekeer. Werkelijk van alles ging er door de lucht: luchtbedden, tenten, luifels. Er is zelfs een boom bij ons strandje omgewaaid. En daarna was het ineens weer rustig, heel raar.”

5 Verwoeste voertuigen in Casargo, Lecco, Italië.
EPA Verwoeste voertuigen in Casargo, Lecco, Italië.

Op sociale media is te zien hoe kampeertenten in Noord-Italië tot kniehoogte in het water staan en campings op lagere gedeelten volledig zijn ondergelopen. 

In het bergdorp Casargo in Lecco was er gisterenavond zelfs een aardverschuiving door de hevige regenval, met veel schade tot gevolg. Meer dan 140 mensen moesten hun huizen verlaten, zo bericht persagentschap Ansa. Er zijn voorlopig geen berichten van slachtoffers of vermisten, maar op beelden die de brandweer verspreidde, is te zien hoe de modderstroom metalen hekken en auto’s meesleurde.

Ook in Zwitserland en de Oostenrijkse provincies Vorarlberg, Tirol en Karinthië was het zeer slecht weer. Vanavond worden er rond de grote Italiaanse meren weer zware buien verwacht. 

5 De Italiaanse provincie Lecco werd getroffen door een hevige golf van slecht weer.
EPA De Italiaanse provincie Lecco werd getroffen door een hevige golf van slecht weer.
5 Vijftig mensen werden om veiligheidsredenen geëvacueerd in Casargo, Italië.
EPA Vijftig mensen werden om veiligheidsredenen geëvacueerd in Casargo, Italië.
5 Er vielen geen gewonden, maar er is veel schade in verschillende delen van Italië.
EPA Er vielen geen gewonden, maar er is veel schade in verschillende delen van Italië.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Chantal Waets

    Het kan daar echt spoken, vanuit het niets valt de regen met bakken uit de lucht en stormen. Al meermaals meegemaakt !!!

Lees meer