Police in sweden uniform
getty Police in sweden uniform

Ontploffing voor stadhuis in Zuid-Zweden. Politie gaat uit van kwaad opzet

In de Zuid-Zweedse stad Landskrona vond gisteren in de late avond een ontploffing plaats voor het stadhuis. Het gebouw werd daarbij beschadigd maar er raakte niemand gewond, zegt de Zweedse politie vandaag.

Op foto's is te zien dat verschillende ramen van het gebouw sneuvelden. De politie gaat uit van een misdrijf, maar verdachten heeft ze nog niet in het vizier. De explosievenopruimingsdienst kwam ter plaatse om te controleren of er nog andere gevaarlijke objecten te vinden waren op de plaats van het gebeuren.

In de Deense hoofdstad Kopenhagen, op een uur rijden van Landskrona, vond dinsdagavond een explosie plaats waarbij de gevel van de Deense belastingadministratie zwaar beschadigd raakte. Ook daar was volgens de politie kwaad opzet in spel.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer