Dader Isidro Garcia.
REUTERS Dader Isidro Garcia.

Ontvoerd meisje na tien jaar levend teruggevonden in VS

Een Amerikaans meisje dat in 2004 als vermist werd opgegeven, is na tien jaar weer opgedoken in de Amerikaanse staat Californië. Ze werd al die tijd tegen haar wil opgesloten. Een 41-jarige man is dinsdag opgepakt en in beschuldiging gesteld voor het ontvoeren, verkrachten en opsluiten van de intussen 25-jarige vrouw. Dat melden verschillende Amerikaanse media woensdag op gezag van de plaatselijke politie.

In een verklaring deelde de politie van Santa Ana gisteren mee dat het slachtoffer, van wie de naam voorlopig niet wordt genoemd, in 2004 op 15-jarige leeftijd werd ontvoerd door Isidro Garcia.

Volgens de politie woonde de man toen in bij de familie. Nadat hij haar moeder had aangevallen, drogeerde hij het meisje, ontvoerde haar en nam hij haar mee naar een huis waar hij haar opsloot in de garage. Hij overtuigde zijn slachtoffer er na verloop van tijd van dat haar familie de zoektocht had opgegeven. Mocht ze hen toch proberen vinden, dan zou haar familie gedeporteerd worden.

Garcia zou met het meisje verschillende keren verhuisd zijn om aan de politie te ontsnappen en vervalste documenten voor haar. Hij zou haar regelmatig zowel fysiek als seksueel misbruikt hebben.

Gedwongen huwelijk
Hoewel het slachtoffer volgens de politie waarschijnlijk de kans had te ontsnappen, hebben de jaren van "fysiek en mentaal misbruik" haar tegengehouden. In 2007, dwong Garcia het meisje met hem te trouwen en in 2012 kregen ze een kind.  

De intussen 25-jarige vrouw werd pas gevonden toen ze haar zus contacteerde op Facebook en daardoor de moed vond om de politie in te lichten.

Lees meer