Twitter/Greta Thunberg

Ook Greta Thunberg viert Halloween: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden”

Het is ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg niet ontgaan dat het Halloween is. Op Twitter vertelt ze dat ze het griezelfeest thuis niet viert, maar dat ze het toch eens wil proberen. En dat gaat makkelijk dan gedacht, zo klinkt het: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden!!”

Thunberg is momenteel in Noord-Amerika en kon dan ook niet om Halloween heen. Ze liet het niet passeren op sociale media. “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden als ik een hoop boze klimaatcrisisontkenners de stuipen op het lijf wil jagen”, grapte ze.

Reactie

Ze kreeg meteen veel reactie op de post, die ze donderdagavond (vrijdagmorgen Belgische tijd) online zette. Opmerkelijk: heel wat mensen deelden foto’s van hoe zij of hun kinderen zich zelf in de activiste verkleed hadden.


Thunberg was de afgelopen weken onderweg naar de Chileens hoofdstad Santiago voor een VN-klimaatconferentie begin december, maar moest haar plannen noodgedwongen aanpassen. De Chileens regering besliste woensdag immers dat de top niet kan doorgaan door de sociale onrust in het land.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer