Twitter/Greta Thunberg

Ook Greta Thunberg viert Halloween: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden”

Het is ook de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg niet ontgaan dat het Halloween is. Op Twitter vertelt ze dat ze het griezelfeest thuis niet viert, maar dat ze het toch eens wil proberen. En dat gaat makkelijk dan gedacht, zo klinkt het: “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden!!”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Thunberg is momenteel in Noord-Amerika en kon dan ook niet om Halloween heen. Ze liet het niet passeren op sociale media. “Blijkbaar hoef ik me niet eens te verkleden als ik een hoop boze klimaatcrisisontkenners de stuipen op het lijf wil jagen”, grapte ze.

Reactie

Ze kreeg meteen veel reactie op de post, die ze donderdagavond (vrijdagmorgen Belgische tijd) online zette. Opmerkelijk: heel wat mensen deelden foto’s van hoe zij of hun kinderen zich zelf in de activiste verkleed hadden.


Thunberg was de afgelopen weken onderweg naar de Chileens hoofdstad Santiago voor een VN-klimaatconferentie begin december, maar moest haar plannen noodgedwongen aanpassen. De Chileens regering besliste woensdag immers dat de top niet kan doorgaan door de sociale onrust in het land.

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • René Mattyns

    Save the earth, dan kijk ik eens rond en naar de lucht, trek een smoel, en dan is dat zo weer over.De nodige Co² producerend voor de bommen hier, het park naast de deur.Mijn wagen rijd op iets wat ooit Co² is geweest.Co² circulatie, wereldwijd gezien, niemand die het weet.Opwarming oceanen? Polycarbonaat, warmtetransport over land, leven diep in de wateren, niemand die het weet.Normaal dus en niet van wakker liggen.Goede uitvindingen die gevaar opleveren voor the moneygrabbers, hola maar

  • Emile De Smedt

    Klimaat is veranderlijk.Al eeuwenlang.Maar een wereld vol windmolens,velden vol zonnepanelen evenmin zicht.En dan maar zoeken naar plantje,bloemetje,vlinders en vogeltjes?Beekjes zonder visjes nog kikkers.

Lees meer