Ook New Yorks burgemeester Bill de Blasio stapt in race om Democratische kandidatuur presidentschap

 Een nieuwe dag, een nieuwe Democraat die het tegen Donald Trump wil opnemen in de presidentsverkiezingen van vorig jaar: zonet kondigde Bill de Blasio, burgemeester van New York, aan in de race te stappen. De 58-jarige progressieve Democraat is een van de felste critici van Trump. 

Er werd al maandenlang gespeculeerd over De Blasio’s kandidatuur, maar nu is het dus officieel. De Blasio is bezig aan zijn tweede termijn als burgemeester en kan in 2021 sowieso niet meer opkomen voor een derde termijn. “Er is genoeg geld in de wereld”, zegt de Blasio in een campagnevideo. “Er is genoeg geld in dit land. Het is enkel in verkeerde handen.” Hij sluit af door te zeggen dat “het tijd is dat werkmensen eerst geplaatst worden”.

Persbureau AP wijst erop dat hij voor zijn kandidatuur in New York geen meerderheid achter zich heeft. Een recente poll wees erop dat drie kwart van de New Yorkers vinden dat hij zich geen kandidaat moet stellen.

De Blasio vervoegt het al grote veld van een twintigtal Democraten die kandidaat zijn om het volgend jaar op te nemen tegen Donald Trump. Verschillende Democratische kandidaten bevinden zich, net als De Blasio, aan de linkerkant van het politieke spectrum. De grootste favoriet is voorlopig centrumkandidaat Joe Biden, onder Barack Obama vicepresident.

“De Democraten krijgen er nog een mooie bij om zich bij hun groep te voegen”, tweette de Republikeinse president Donald Trump meteen na de aankondiging, eraan toevoegend dat De Blasio geldt als de “slechtste burgemeester ter wereld”. Hij is een “LACHERTJE, maar als je graag hoge taksen en misdaad wil, is hij je man. NEW YORK HAAT HEM!”

Bill De Blasio.
AFP Bill De Blasio.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer