Mick Jagger van de Rolling Stones
Getty Images Mick Jagger van de Rolling Stones

Ook Rolling Stones willen niet dat Trump muziek gebruikt

Je kunt niet altijd krijgen wat je wilt. The Rolling Stones zongen het al in 1969 en hadden woensdag precies dezelfde boodschap voor Republikeins presidentskandidaat Donald Trump. "The Rolling Stones hebben nooit toestemming gegeven aan de Trump-campagne om hun nummers te gebruiken en hebben verzocht hier onmiddellijk mee te stoppen", aldus een woordvoerder van de band.

Het nummer 'You can't always get what you want' schalde dinsdag minstens vier keer door de boxen voordat Trump het podium betrad in Carmel in de staat Indiana, waar hij de voorverkiezingen overtuigend won en zijn overgebleven rivalen voor de Republikeinse kandidatuur op de knieën kreeg.

Trump kreeg eerder dit jaar een soortgelijk bericht van zangeres Adele, die er ook niet van was gediend dat de vastgoedmagnaat Rolling in de Deep gebruikte. Het had weinig effect: twee dagen na de klacht was haar nummer Skyfall te horen bij een campagnebijeenkomst van Trump. De band R.E.M. heeft zich ook al eens van hem gedistantieerd toen de presidentskandidaat vorig jaar It's the End of the World As We Know It (And I Feel Fine) gebruikte tijdens een campagnebijeenkomst.

Lees meer