2 Een kist met daarin het lichaam van een corona-dode wordt een crematorium nabij Madrid binnengereden.
AFP Een kist met daarin het lichaam van een corona-dode wordt een crematorium nabij Madrid binnengereden.

Ook Spanje heeft nu meer coronadoden dan China

Na Italië heeft ook Spanje nu officieel meer doden door het coronavirus dan China, waar de virusuitbraak begon. De afgelopen 24 uur overleden er 738 mensen ten gevolge van het coronavirus, meteen de grootste stijging tot nu toe, maakte het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De totale dodentol staat nu op 3.434 overlijdens. Het totaal aantal besmettingen in Spanje is toegenomen tot 47.610. Vooral de regio rond Madrid is zwaar getroffen. Enkel Italië telt tot op heden meer doden door het coronavirus, meer dan 6.800. In China vielen tot nog toe 3.281 dodelijke slachtoffers. 

De gezondheidsautoriteiten stellen echter ook een sterke stijging van het aantal genezingen vast. Meer dan 5.300 patiënten zijn weer helemaal beter.

De regering verwacht dat het hoogtepunt van het coronavirus nadert. In april zouden een aantal beperkingen kunnen worden opgegeven. Spanjaarden mogen sinds 14 maart nauwelijks nog hun huis uit. Woensdag stemt het Spaanse parlement over de verlenging van de noodtoestand tot 11 april. De meeste parlementariërs stemmen vanuit hun woning.

2 Een ijsbaan in Madrid doet tijdelijk dienst als noodmortuarium.
Photo News Een ijsbaan in Madrid doet tijdelijk dienst als noodmortuarium.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ray Robaye

    Veel te lezen over China maar niemand durft zeggen dat het een oorlog is die de Chinezen hebben opgezet. Vergeet niet dat in November December vorig jaar onze meneer Trump de invoerrechten verhoogde in de USA voor diverse Chinese goederen. Meteen weten we dat de wereldmachten de wereld economie kunnen platleggen.

  • sven vandeweghe

    Niet te geloven dat die cijfers van China nog serieus genomen worden. Van 17 november tot 23 januari werd niks ondernomen. Onmogelijk in een miljoenenstad als Wuhan dat ze in heel China maar 3700 doden hebben. Media neemt het hier maar voor waar aan.

Lees meer