2 Angela Merkel zit sinds zondagavond in quarantaine in haar woning in Berlijn. De bondskanselier blijft wel werken.
via REUTERS Angela Merkel zit sinds zondagavond in quarantaine in haar woning in Berlijn. De bondskanselier blijft wel werken.

Ook tweede coronatest Angela Merkel negatief

Ook de tweede coronatest afgenomen bij Duits bondskanselier Angela Merkel is negatief. De regeringsleider was begin deze week ook al getest, nadat ze contact had gehad met een arts die met het coronavirus bleek te zijn besmet.

Volgens een regeringswoordvoerder volgt begin volgende week nog een derde test. 

Merkel zit sinds zondagavond in thuisisolatie na contact met een arts die met het coronavirus is geïnfecteerd. De dokter gaf haar vrijdagmiddag een vaccinatie tegen pneumokokken, en bleek later besmet. Merkel ging, nadat ze dat had vernomen, meteen in quarantaine.

De bondskanselier kreeg het nieuws van de besmetting bij de arts zondagavond te horen, nadat ze op een persconferentie nog uitleg had gegeven over nieuwe maatregelen tegen het coronavirus.

Merkel zit in afzondering in haar woning in Berlijn. De bondskanselier blijft gewoon werken, van thuis uit. De regeringsleider is gezond en vertoont geen symptomen, liet haar plaatsvervanger Olaf Scholz eerder al weten.

2
REUTERS

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dirk Tuymans

    Waarom ni alle dagen testen. Man man. Er is duidelijk verschil tussen rijk of arm.

  • Hubert Van Herck

    Gelukkig wordt de elite goed opgevolgd. Stel U voor dat we het zonder hen zullen moeten doen.

Lees meer