3 Saskia Jones kwam om bij de terreur op London Bridge.
AP Saskia Jones kwam om bij de terreur op London Bridge.

Ook tweede slachtoffer van aanslag op London Bridge geïdentificeerd: 23-jarige Saskia overleefde steekpartij niet

Doden van aanslag London Bridge zijn allebei twintigers

Beide dodelijke slachtoffers van de aanslag op de London Bridge vrijdag zijn geïdentificeerd. Eerder raakte al bekend dat Jack Merritt (25) omkwam, nu krijgt ook het tweede slachtoffer een gezicht. Het gaat om de 23-jarige Saskia Jones. Beide twintigers werden doodgestoken door extremist Usman Khan (28). Drie voorbijgangers raakten gewond bij de aanval.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Saskia Jones uit Stratford-upon-Avon studeerde aan Cambridge, zo heeft de politie bekendgemaakt. Ook Jack Merritt was actief op die universiteit. De jongeman was coördinator van de conferentie over de herintegratie van gedetineerden, die door de vermoedelijke dader werd bijgewoond voor hij zijn aanval startte. Saskia was ook betrokken bij dat project, als vrijwilligster.

Slachtofferhulp

“Saskia was een grappige, lieve en positieve invloed op zoveel mensen”, schrijft haar familie vandaag in een statement. “Ze had een prachtige dorst naar kennis en was vastberaden om alles uit het leven te halen. Ze had ook een geweldig gevoel voor ondeugende humor. En ze wilde altijd het beste in mensen zien. Ze had een grote passie om slachtoffers van crimineel onrecht te helpen. Haar droom was om zich te specialiseren in slachtofferhulp.”

De aanslagpleger, die na zijn aanval door de politie werd doodgeschoten, kreeg in 2012 een celstraf van onbepaalde duur met een minimum van acht jaar wegens het beramen van een bomaanslag op de beurs van Londen en andere doelwitten. In 2018 kwam Khan vrij, zij het met een enkelband.

Lees ook: Dit zijn de helden van aanslag London Bridge: stadsgidsen, kok en moordenaar op verlof

Stabiel

Eén van de gewonden van de aanslag heeft intussen het ziekenhuis mogen verlaten. De toestand van de twee andere gewonden zou stabiel zijn. 

3 Jack Merritt (25).
AFP Jack Merritt (25).
3 Saskia Jones (23).
AP Saskia Jones (23).

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • benny medaer

    Veel sterkte aan de familie. Staat ons ook te wachten dankzij onze fantastische politiekers.

  • Ruud Moret

    Dit is zo erg dat zulke brave jonge mensen die het zo goed menen met anderen vermoord worden door dat tuig. Voor één keer ben ik het eens met Boris Johnson: veroordeelde terroristen moeten hun volledige straf uitzitten. Ik kan me niet voorstellen dat ook maar iemand die bij IS was enkel maar vijf jaar krijgt. Alsof er nadien "opvolging" is. En hoe lang is "vijf jaar" in dit land? Anderhalf? Ik geloof niet dat onze politici iets geleerd hebben van Zaventem en Maalbeek.

Lees meer