Michelle Bachelet.
REUTERS Michelle Bachelet.

Ook Verenigde Naties moeien zich met onderzoek naar moord op Khashoggi en dringen aan op onafhankelijk onderzoek

Ook mensenrechtencommissaris van de Verenigde Naties laat van zich horen in het onderzoek naar de moord op journalist Jamal Khashoggi. Michelle Bachelet roept op om een internationaal team samen te stellen dat een onafhankelijk onderzoek voert. Mét toegang tot al het bewijsmateriaal en de getuigen.

“Voor een onderzoek vrij van politieke spelletjes, zou de betrokkenheid van internationale experts, zeer wenselijk zijn”, aldus Bachelet.

Bachelet drong er bij Saudi-Arabië ook nog op aan om te onthullen waar de stoffelijke resten van Khashoggi zich momenteel bevinden. Een autopsie en forensisch onderzoek zijn immers cruciaal voor het onderzoek. Zonder de stoffelijke resten kan men misschien nooit met zekerheid zeggen hoe de journalist aan zijn einde kwam in het Saudi-Arabisch consulaat in Istanbul. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Harry Van riet

    Da clubke ontbrak nog op de show.

  • Erwin Lauwens

    Een hoop, meestal gebuisde, politiekers die gaan zeggen wat het gerecht moet doen. Is dat geen aanfluiting van de scheiding der machten?

Lees meer