2 De Amerikaanse kruiser USS Chancellorsville .
wikipedia De Amerikaanse kruiser USS Chancellorsville .

Oorlogsschepen VS en Rusland botsen bijna in Zuid-Chinese Zee

De Amerikaanse en Russische marine geven elkaar de schuld van een incident in de Zuid-Chinese Zee. De Amerikaanse kruiser USS Chancellorsville en het Russische oorlogsschip Admiraal Vinogradov kwamen daar vandaag bijna met elkaar in aanvaring.

De twee schepen zouden elkaar op een gegeven moment tot op 30 meter zijn genaderd. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse marine was het incident te wijten aan een gevaarlijke manoeuvre van de Admiraal Vinogradov.

Volgens de Russische marine lag de schuld bij de Amerikanen. De USS Chancellorsville zou plots van koers zijn veranderd en daardoor in het vaarwater van het Russische schip zijn terechtgekomen. Volgens de Russen moest de bemanning van de Admiraal Vinogradov heel snel manoeuvres uitvoeren om een aanvaring te voorkomen.

2 Een bemanningslid van het Russische oorlogsschip Admiraal Vinogradov poetst de kanonnen. (archieffoto)
AP Een bemanningslid van het Russische oorlogsschip Admiraal Vinogradov poetst de kanonnen. (archieffoto)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer