9
EPA

Oostenrijkse voetbalclub maakt plaats voor 300 bomen op de grasmat

In het Wörthersee Stadion in het Oostenrijkse Klagenfurt zijn de komende tijd geen aanmoedigingen of gejoel te horen. Alleen het gefluit van de vogeltjes in de 300 bomen op het voetbalveld. Het is onderdeel van het kunstproject ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’.

De Zwitserse kunstenaar Klaus Littmann en zijn Oostenrijkse collega Max Peintner, die zes jaar aan het project werkten, hopen dat bezoekers van de tentoonstelling gaan nadenken. Zullen we in de toekomst alleen nog bomen en ander groen zien bij kunstprojecten? Littmann, die wijst naar de recente bosbranden in het Amazonewoud, wilde ‘een radicaal beeld’ van het bos showen, gepresenteerd in een ongewone omgeving en het contrast tussen vegetatie en stadionmaterialen (glas, metaal, beton).

De tentoonstelling in Klagenfurt is vanaf zondag te bezichtigen, tot 27 oktober. Daarna worden de bomen, onder meer espen, eiken, berken en lariksen vanaf de ‘stadionkwekerij’ elders in Oostenrijk verplant.  SK Austria Klagenfurt, de bespeler van het Wörthersee Stadion (35.000 plaatsen), wijkt voor het kunstproject tijdelijk uit naar een andere accommodatie. Geen ramp voor de club, want bij het laatste thuisduel in het Wörthersee Stadion zaten er slechts 2.100 toeschouwers. 

9
EPA
9
AFP
9 De Oostenrijkse kunstenaar Max Peintner bij de tentoonstelling ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’.
AFP De Oostenrijkse kunstenaar Max Peintner bij de tentoonstelling ‘For Forest - The Unending Attraction of Nature’.
9
EPA
9
REUTERS
9
EPA
9 Kunstenaars Max Peintner  en Klaus Littmann.
AFP Kunstenaars Max Peintner en Klaus Littmann.
9
EPA

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Willy Gorissen

    Jan. Voetbal wordt alvast zeker wel gesubsidieerd. Bij ons toch. Wedden dat die bomen elkaar niet overhoop schoppen en wellicht gaan bezoekers geen oerwoudgeluiden roepen. Voor mijn part mag elk voetbalveld vol bomen geplant worden

  • Jan Verstrepen

    Gewoon prachtig, en nu nog echte sport en geen poenscheppers iedereen aan de sport !

Lees meer