2 (Archieffoto)
EPA (Archieffoto)

Exclusief voor abonnees

Op bezoek in ‘rode zone’ Zweden: “Lachen die ons nu uit omdat we een mondmasker dragen?”

Was een bezoek aan Zweden, het land van zijn partner en een coronabroeihaard in Europa, nu wel of niet een goed idee, vraagt De Morgen-journalist Fernand Van Damme zich af. Hij is er nog niet uit. Sinds vrijdag is hij terug, net op tijd om een quarantaine te vermijden, want Zweden is dit weekend een ‘rode zone’ gedoopt.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Grosemans

    @ Marijke Forsse Impens, volgens worldometer heeft Zweden op 600,019 tests 75,826 besmettingen. België heeft op 1,390,593 tests 62,781besmettingen. Wie scoort dan beter?

  • Frank Pierco

    Stefan Chef: Raar, ik zie net het tegenovergestelde. Trouwens, de stijging die we nu noteren heeft zijn wortels in de periode voor de verplichting. Ook toen werd fruit betast en werd afstand genegeerd op sommige plaatsen in de winkel. Het gedrag blijft gelijk, maar is gelukkig ietwat minder risicovol dankzij mondmaskers. Bijkomend: winkelkarretjes werden door winkels op eigen initiatief verplicht, ter controle van het aantal personen in de winkel.

Lees meer