REUTERS

Op een dag vind je de job van je leven? Amerikaanse krant zoekt "marihuana reviewer"

Op zoek naar een job in de groene sector? Dan is dit misschien iets voor u. De Amerikaanse krant The Oregonian is namelijk op zoek naar een freelance redacteur gespecaliseerd in het thema 'cannabis'.

De krant uit de staat Oregon aan de Amerikaanse westkust is op zoek naar een "ervaren cannabisgebruiker met grote kennis over de verschillende variëteiten en producten die te verkrijgen zijn op de markt in Oregon". De nieuwe redacteur moet vandaag al marihuana gebruiken voor medische doeleinden.

Oregon is ondertussen de vierde Amerikaanse staat die cannabis heeft gelegaliseerd na Colorado, Washington en Alaska. Ook in hoofdstad Washington DC is het kweken, consumeren en verkopen van de softdrug legaal. In een twintigtal andere staten, zoals California, mag cannabis enkel voor medische doeleinden gebruikt worden.

The Oregonian is trouwens niet de eerste krant die zich wil specialiseren in de berichtgeving over cannabis, zo weet nieuwssite Mashable. The Denver Post uit Colorado startte na de legalisering in die staat al een eigen nieuwssite, The Cannabist.

Lees meer