3
AFP

Op z'n Trumps: ongeduldige president kiepert hele voedselbakje in Japanse vijver met dure koi

Toen de Amerikaanse president en zijn Japanse gastheer, premier Shinzo Abe, koi aan het voeren waren, verloren ze al snel hun geduld. Trump kieperde het hele bakje eten in de beroemde vijver met de dure siervissen van het Akasaka-paleis in Tokio. Dat werd op sociale media afgedaan als een flater omdat de karpers erg gevoelig zijn aan overvoeding. Maar Trump volgde gewoon het voorbeeld van Abe.

Op sociale media werd er gelachen met de onhandigheid van de Amerikaanse president. Het tafereel werd overigens zo duidelijk in beeld gebracht door aanwezige journalisten, dat het ook aanleiding gaf tot hilarische opmerkingen over Trumps broek. Die lijkt op het eerste gezicht niet meteen op maat gesneden, maar valt eerder wat groot uit.

3
AFP

Japan is trots op de collectie koi in het Akasaka-paleis. Heel wat wereldleiders stonden in het verleden al aan de vijver. Net als Shinzo Abe begon Trump rustig met het voederen van de karpers, lepel voor lepel. Maar toen de Japanse eerste minister zelf plots brutaler het laatste voedsel uit zijn bakje schudde, deed Trump dat op zijn manier ook. De inhoud van het hele bakje moest omgekiept. De toekijkende Abe grijnsde en volgens getuigen kon ook Rex Tillerson in de achtergrond een lach niet onderdrukken.

Het is niet bekend of, zoals sommigen voorspelden, het personeel van het paleis net na het vertrek van de twee leiders de opdracht kreeg om de eventuele overvloed aan eten voor de koi weer uit het water te vissen. Waarschijnlijker is dat de porties voedsel op voorhand afgemeten waren, op maat van de aanwezige koi.

3
AFP

Lees meer