12
EPA

Opnieuw bloederig protest in Gaza: journalist en tiener (16) komen om, 1.354 gewonden

Bij massale protesten in de Gazastrook zijn gisteren negen mensen omgekomen en 1.354 anderen gewond geraakt. Dat meldt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Onder de doden zijn een Palestijnse journalist en een 16-jarige jongen.

Volgens Israëlische legerautoriteiten waren er gisteren ongeveer 20.000 demonstranten. Ze staken autobanden in brand en gooiden met stenen.
Van de honderden gewonden, hadden 491 mensen schotwonden, aldus het Palestijnse ministerie. 

Onder de doden zijn een zestienjarige jongen en een Palestijnse journalist. Verslaggever Yasser Mourtaja werkte voor het agentschap Ain Media in Gaza. Ook een andere Palestijn die gisteren gewond raakte, is ondertussen overleden. De dodentol van de confrontatie met het Israëlische leger is daarmee opgelopen tot negen. 

Sinds het begin van de protesten ruim een week geleden kwamen in totaal al 31 Palestijnen om het leven. Palestijnse demonstranten begonnen op initiatief van de radicaal-islamitische Hamas met de protestacties, naar aanleiding van de zeventigste verjaardag van de stichting van de staat Israël. 

De betogers hebben tentenkampen opgezet op enkele honderden meters van de grens met de bedoeling daar zes weken te blijven.

12
AFP
12
REUTERS
12
EPA
12
EPA
12
AFP
12
EPA
12
EPA
12
EPA
12
EPA
12
AFP
12
AFP

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny braun

    "de Joden hebben een geheim wapen in hun strijd met de Arabieren; ze kunnen nergens heen." Golda Het is tijd dat het Palestijnse leiderschap de vrede een beetje serieuzer neemt, want de Joodse staat gaat nergens heen

  • Karel Van Geel

    Israel moet zich met alle middelen verdedigen tegen deze terroristische aanvallen.

Lees meer