Eerder dit jaar hebben onbekenden in de Zuid-Willemsvaart bij Weert vaten met mogelijk xtc-afval gedumpt.
ANP Eerder dit jaar hebben onbekenden in de Zuid-Willemsvaart bij Weert vaten met mogelijk xtc-afval gedumpt.

Opnieuw drugsafval gedumpt in Nederlands Limburg

Onbekenden hebben in het bosgebied bij het Nederlands Limburgse dorpje Heibloem drugsafval gedumpt. Het gaat volgens de brandweer om veertig blauwe en bruine vaten van verschillende omvang met afval uit een drugslab. Uit sommige vaten lekt volgens een woordvoerster van de brandweer een onbekende vloeistof.

De brandweer is vanochtend na een melding door de politie uitgerukt om het lekken te stoppen. De gemeente Leudal is gealarmeerd om de vaten op te ruimen en de vervuilde grond af te graven.

De politie onderzoekt de herkomst van de vaten en heeft de vindplaats afgezet. De woordvoerster van de brandweer kon nog niet zeggen om hoeveel afval het exact gaat. In Limburg en Brabant worden regelmatig vaten met drugsafval in de natuur gedumpt. De gemeenten draaien op voor de kosten van de schoonmaak.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • walter vermeulen

    gewoon in de riool kappen is opgelost

  • renatus van de weyer

    Fijn dat ze het netjes in vaten achter laten. Ze hadden het evengoed gewoon in een beek kunnen uitkappen en de bussen in brand steken.

Lees meer