UNKNOWN

Opnieuw duizenden betogers tegen Thaise regering

In Bangkok zijn ook vandaag weer duizenden tegenstanders van de regering op straat gekomen om te protesteren. De betogers trotseren hiermee de oproep van de politie om een blokkade in de binnenstad op te heffen.

Na de dreiging van de politie om de binnenstad te ontruimen, kondigden de aanhangers van de in 2006 afgezette premier Thaksin Shinawatra nieuwe blokkades aan, onder andere in het financiële hart van de stad.
 
Volgens lokale radiozenders heeft de regering het bevel gegeven om de betogingen te verhinderen. De politie is begonnen met het afzetten van enkele toegangswegen naar het handelscentrum van de stad dat al sinds afgelopen zaterdag door de betogers bezet wordt. Volgens schattingen bevinden zich ongeveer 20.000 mensen in de omgeving. De betogers eisen dat de regering aftreedt.
 
Het oppositieverbond UDD (Eenheidsfront voor Democratie en tegen Dictatuur) organiseert al drie weken massale protesten met tienduizenden deelnemers in Bangkok. Premier Abhisit heeft nieuwe verkiezingen aangeboden tegen het einde van het jaar, maar de demonstranten willen zo lang niet wachten. (belga/vsv)

Lees meer