Opnieuw jonge migrant (2) overleden in ziekenhuis VS

Een 2-jarige peuter uit Guatemala die begin april met zijn moeder aan de Amerikaans-Mexicaanse grens werd opgepakt en vastgezet, is in een Amerikaans ziekenhuis overleden. 

Het is al het vierde sterfgeval dit jaar van een jonge vluchteling uit Midden-Amerika die naar de VS is gevlucht. Volgens de consul van Guatemala in de VS had het jongetje al enige dagen de griep toen hij de VS binnenkwam. Hij werd eerst gearresteerd, maar al snel naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdag is overleden.

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde eerder dit jaar de grens af te sluiten als Mexico niet meer actie onderneemt. Het land heeft sindsdien honderden migranten die op weg waren naar de VS aangehouden en vastgezet.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dirk Huygelen

    Emile De Smet, hoe zou je zelf reageren moest jij een inwoner zijn van Guatemala zonder uitzicht op een job, een veilig leven voor jezelf of je kinderen,...? Zou je dan zelf daar blijven wonen of toch de gevaarlijke sprong wagen in de hoop jouw kinderen een beter leven te bieden dan het jouwe. Het is toch altijd makkelijk om de vluchtelingen als profiteurs (of in jouw geval als alles vernietigende sprinkhanen te beschouwen).

  • Emile De Smedt

    Wat is bedoeling,pure insinuaties.Als kinderen zijn opgenomen in ziekenhuis en er sterven gaat men denken aan helpende hand van????.Migranten een probleem dat nog jaren duren zal tot wanneer zoals met bidsprinkhanen alles is kaalgevreten.

Lees meer