Archiefbeeld
REUTERS Archiefbeeld

Opnieuw staking bij Alitalia: enkele vluchten van Brussel naar Rome en Milaan geschrapt

Bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia wordt vandaag opnieuw gestaakt. De vakbonden protesteren tegen de onzekere toekomst voor de luchtvaartmaatschappij. Door de staking worden meer dan 300 vluchten geannuleerd. Ook op Brussels Airport zijn er gevolgen: een drietal vluchten naar Milaan en Rome zijn geschrapt.

Het zwaar verlieslatende Alitalia opereert al anderhalf jaar onder bescherming tegen zijn schuldeisers en kan enkel overleven dankzij een overbruggingskrediet van de Italiaanse overheid. Het bedrijf kreeg eind november nog maar eens verlenging: het heeft nu tot 31 mei volgend jaar de tijd om nieuwe investeerders te vinden. 

Bij Alitalia werken zowat 11.000 mensen en er wordt gevreesd voor massa-ontslagen. Ook in oktober werd er al eens gestaakt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer