kos

Ouders identificeren 77 ontvoerde Nigeriaanse meisjes in video

De ouders van de meisjes die een maand geleden in het noorden van Nigeria door Boko Haram werden ontvoerd hebben in de video van de islamistische rebellenbeweging inmiddels 77 meisjes kunnen identificeren.

De gouverneur van de Nigeriaanse staat Borno, Kashim Shettima, stelde het beeldmateriaal ter beschikking van alle getroffen ouders. Zo kon een deel van de meisjes geïdentificeerd worden.

In totaal zijn op de beelden, die gisteren bekend raakten, 136 jongeren te zien. De meisjes dragen typische moslimkledij en citeren verzen uit de Koran. De boodschap van leider Abubakar Shekau van de radicaal anti-westerse beweging luidt dat de meisjes tot de islam zijn bekeerd en dat zij enkel vrijkomen in ruil voor de vrijlating van alle gevangengenomen leden van Boko Haram.

Op 14 april werden in Chibok, in Borno, 276 schoolmeisjes ontvoerd. Chibok telt een grote christelijke minderheid. Tot dusver zijn 53 meisjes aan hun ontvoerders kunnen ontsnappen. Ondanks grootscheepse zoekacties en internationale hulp ontbreekt van alle anderen elk spoor.

Lees meer