Ouders Joanna Parrish aanwezig op proces Fourniret

De ouders van Joanna Parrish, het 20-jarige Britse meisje dat in 1990 nabij het Franse Auxerre ontvoerd, verkracht en gedood werd, wonen vandaag het proces voor het assisenhof van de Ardennen van Michel Fourniret bij. De beschuldigde zou later berecht moeten worden voor de moord op de jonge vrouw. Fourniret, die zich moet verantwoorden voor zeven doodslagen met verzwarende omstandigheden, wordt ook verdacht van twee andere misdaden die gepleegd werden in de buurt van Auxerre en waarvoor hij op 11 maart in verdenking is gesteld. Het betreft de feiten op Joanna Parrish en Marie-Angèle Domèce, een gehandicapt 19-jarig meisje dat op 8 juli 1988 verdween en van wie het lichaam nooit teruggevonden werd.

Gelijkenissen
"Toen Michel Fourniret en (zijn vrouw en vermoedelijke medeplichtige) Monique Olivier ondervraagd zijn, bleek het dat ze bepaalde zaken door elkaar haalden. Er zijn gemeenschappelijke omstandigheden tussen de zaak van Joanna en die van Natacha Danais en Fabienne Leroy. Daarom zijn wij hier", legde de 75-jarige Roger Parrish, de vader van Joanna, uit, in aanwezigheid van de moeder van het meisje, de 63-jarige Pauline Sewell. Joanna Parrish, een assistente Engels in het lyceum van Auxerre uit Leeds, werd verkracht en gewurgd teruggevonden op 17 mei 1990 in de buurt van de stad.

Danais
Het assisenhof van de Franse Ardennen onderzoekt vandaag de ontvoering en de doodslag op Natacha Danais, een 13-jarig meisje dat op 21 november 1990 in het Franse Rezé ontvoerd werd. Haar lichaam werd drie dagen later aangetroffen op een strand in de Vendée. Tijdens de tweede week van het proces onderzocht het hof de doodslag op Fabienne Leroy, een 20-jarige studente die in 1988 doodgeschoten werd in het departement Marne.

Geen verwachtingen
"Wat we weten van Michel Fourniret en Monique Olivier, is wat we in de kranten gelezen hebben of op televisie gezien hebben. Het is belangrijk dat we ons een beeld vormen. We zijn echter verwittigd dat er niet veel van hen te verwachten valt", vervolgde meneer Parrish.
De ouders van Joanna lieten weten dat ze het proces ook morgen zullen bijwonen.

In het onderzoek naar de dood van de twee jonge vrouwen is Olivier in verdenking gesteld voor medeplichtigheid aan ontvoering en moord. De vrouw beschuldigde haar man er in februari 2005 van de twee jonge vrouwen te hebben gedood. Fourniret ontkent de feiten. (afp/adv)

Joanna Parrish (l) vermoord in 1990.
UNKNOWN Joanna Parrish (l) vermoord in 1990.

Lees meer