Jeffrey Epstein werd op 10 augustus in New York dood aangetroffen in zijn cel, in deze gevangenis in Manhattan.
EPA/PN Jeffrey Epstein werd op 10 augustus in New York dood aangetroffen in zijn cel, in deze gevangenis in Manhattan.

Overleden miljardair Epstein “had diverse botbreuken in zijn nek”

De 66-jarige miljardair Jeffrey Epstein, die zaterdag dood werd aangetroffen in zijn cel in een gevangenis in New York, had diverse botbreuken in zijn nek, meldt de Washington Post.

De krant baseert zich op "anonieme bronnen bekend met de uitkomsten van de autopsie" als bron. Zulke breuken kunnen voorkomen bij mensen die zichzelf ophangen. Volgens de krant kan zulk letsel echter ook voorkomen bij mensen die gewurgd zijn.
Epstein wordt verdacht van kindermisbruik en mensenhandel. Rond zijn overlijden zijn veel speculaties en complottheorieën ontstaan.

Seksuele uitbuiting

De autoriteiten arresteerden Epstein eerder dit jaar. Aanklagers stelden dat hij tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes seksueel heeft uitgebuit. Zij zouden betaald hebben gekregen om seksuele handelingen uit te voeren in zijn huizen in Manhattan en Palm Beach (Florida) en aan boord van zijn privévliegtuig. Epstein hing een gevangenisstraf van 45 jaar boven het hoofd.

20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Tichmann

    Vermoorde miljardair Epstein “had diverse botbreuken in zijn nek”, die je alleen maar krijgt bij wurging.

  • Luc Lepoudre

    Jef Lois, ik bedoelde dat bij die man speciale observatie noodzakelijk was want dit was bijna voorspelbaar. Zijn erfgenamen kunnen nu lachend heel het vermogen - één miljard - opstrijken, dat anders grotendeels naar schadevergoedingen zou gegaan zijn. De slachtoffers krijgen nu geen cent want de man is nooit veroordeeld geweest. Hier zijn grotere belangen in het spel dan bij een ordinaire boef.

Lees meer