De woonwijk ligt helemaal in puin.
AFP De woonwijk ligt helemaal in puin.

Overlevende vliegtuigcrash Pakistan getuigt: “Ik maakte mijn gordel los, liep in de richting van het licht en sprong drie meter naar beneden”

Bij de vliegtuigcrash in een woonwijk in Pakistan gisteren zijn 97 mensen overleden, maar twee passagiers overleefden de crash. Muhammad Zubair, een van de overlevenden, getuigt. “Ik zag alleen maar rook en vuur. Ik hoorde geschreeuw van alle kanten.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het vliegtuig van Pakistani International Airlines (PIA) stortte om 9.30 uur lokale tijd neer in een woonwijk dichtbij de grote havenstad Karachi. 97 van de 99 inzittenden overleefden de crash niet. De woonwijk is volledig vernield.

Wat de ramp veroorzaakte, is nog onduidelijk. Vlak voordat het toestel neerstortte, meldde de piloot een technisch probleem bij het landen. De zwarte dozen zijn intussen gevonden en volgens een woordvoerder van PIA overgedragen aan onderzoekers die de oorzaak proberen te achterhalen.

Zubair, een van de twee overlevenden, raakte lichtgewond uit het wrak. “Tien tot vijftien minuten na de mislukte landingspoging volgde de crash”, getuigt hij in het ziekenhuis. “Niemand dacht dat we zouden neerstorten.”

Even verloor hij het bewustzijn. “Toen ik bijkwam, zag ik overal vuur en rook. Ik hoorde van alle kanten geschreeuw van kinderen en volwassenen.” Uiteindelijk slaagde hij erin uit het wrak te geraken. “Ik klikte mijn vliegtuiggordel open, zag een beetje licht en stapte er naartoe. Daarna moest ik zo’n drie meter naar beneden springen.”

Lees meer