3 Archiefbeeld, vluchtelinenkamp Moria op Lesbos.
AFP Archiefbeeld, vluchtelinenkamp Moria op Lesbos.

Oxfam slaat alarm over kamp op Lesbos: aantal vluchtelingen blijft toenemen

Het aantal vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos blijft toenemen. Het vluchtelingenkamp heeft officieel capaciteit voor 3.000 mensen, maar inmiddels herbergt het al 9.500 vluchtelingen. Dat meldt Oxfam Novib, dat ter plekke onderzoek deed naar de situatie en alarm slaat.

De omstandigheden in kamp Moria verslechteren, zegt Oxfam Novib. Er is slechts één arts beschikbaar voor alle migranten en de veiligheid gaat achteruit. Vooral minderjarigen zijn erg kwetsbaar.

"Er is dringend behoefte aan veilige en gespecialiseerde opvangcentra om deze groep te huisvesten", zegt Evelien van Roemburg van Oxfam, die het kamp regelmatig bezoekt. "De Europese Commissie heeft al eerder aangegeven dat Griekenland maatregelen moet nemen om ernstige, onherstelbare schade aan de integriteit van minderjarige migranten te voorkomen en wij roepen de Griekse regering nu nog eens op om in actie te komen. Het is van levensbelang voor de kinderen in Moria."

3 Er werden 9.500 vluchtelingen geteld in het vluchtelingenkamp Moria.
AFP Er werden 9.500 vluchtelingen geteld in het vluchtelingenkamp Moria.
3 Een luchtbeeld van het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.
Thomson Reuters Een luchtbeeld van het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Nu pas? Naar mijn weten is er al een paar keer alarm geslagen over de situatie in Griekenland en de eilanden.

  • Eddy Van De Velde

    Hoeveel hebben we hiervoor aan Griekenland betaald?

Lees meer